Det er alment kendt at fysiske skavanker som fx rygproblemer ofte rammer de lidt ældre på arbejdspladsen.

Men vidste du, at det faktisk er endnu værre med psykisk sygdom såsom stress og depression?

Og at mange af tilfældene er pårørende, der skal klare et enormt press både på arbejdet og i hjemmet?

Din leder er nødt til at sætte dit og dine kollegaers mentale sundhed i fokus, for hvis ikke de gør det tidligt, bliver det dyrt.

En undersøgelse fra Deloitte viser en kompleks, men positive case for arbejdsgivere der investerer i deres medarbejders mentale sundhed med et afkast på 5kr for hver brugte 1kr (5:1). Og næsten 11:1 ved at fokusere på forebyggende initiativer.

Du kan starte med at stille dig selv tre spørgsmål, og tænke over om din leder bør gøre mere for at støtte din og dine kollegaers mentale sundhed:

  1. Sikrer din leder, at der er mekanismer på plads som du og dine kolleager kan bruge, når i har det hårdt og har brug for hjælp – og bliver der oplyst omkring det?
    (af de arbejdspladser der udbyder hjælp ved 29% ikke at der er hjælp at hente, 28% ønsker ikke at gøre det formelt og 27% er bekymrede for deres fortrolighed)
  2. Har du muligheder for at omfordele dit arbejde hvis du er presset, bliver du tilskyndet at bruge ”out of office” e-mails og henter din leder proaktivt ekstra arbejdsressourcer ind i travle perioder?
  3. Uddanner din leder noget at sit personale til at opdage tegn på overarbejde (som fx arbejde sent om aftenen eller tidligt om morgenen og sende e-mails på ferie)?

 

Vi håber at det kan få dig til at reflektere over den mentale sundhed på din arbejdsplads.

Og vi håber at din leder fokuserer på det, for det er for dyrt for alle parter at lade være.

(Kilde https://bit.ly/38UKOvV )